Aalsmeer

Gemeente Aalsmeer

Groep 8 van OBS Samen Een wint ‘Milieuheldenprijs 2018’

De leerlingen van groep 8 van OBS Samen Een zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in de gemeente Aalsmeer. “Jullie denken groot en gaan zelf ook meteen heel praktisch aan de slag”, is het oordeel van de jury. De klas heeft bijvoorbeeld al plastic gevist in de Amsterdamse grachten en wil een Aalsmeerse variant hierop organiseren op de Westeinder Plassen. Dat laatste is meteen hun prijs, want het NME en de gemeente gaan de klas helpen dit echt te realiseren. Wethouder Wilma Alink-Scheltema reikte, samen met juryleden Yvette Koehler van Garby Aalsmeer en Sander van Voorn van Greenport Aalsmeer, deze prijs uit tijdens de prijsuitreiking in de Raadskelder van het gemeentehuis in Aalsmeer.

De tweede prijs gaat naar groep 8B van de Jozefschool voor hun structurele aanpak van de wedstrijd, met een werkplan en concrete taakverdeling. Hun inzending is een bonte verzameling van ideeën en plannen, van een rap en een ‘vegagantisch’ kookboek met lekkere recepten, tot het in de andere klassen vertellen over de voordelen van herbruikbare drinkflessen en broodtrommels. Ook heeft de klas de gemeente Aalsmeer gebeld met een verzoek om het recyclen van drankkartons sneller mogelijk te maken. De leerlingen krijgen als prijs een workshop waarin ze leren om een vlog te maken.
Groep 8A van de Jozefschool wint de derde prijs met hun creatieve inzending die vooral focust op ‘bewustwording’, bijvoorbeeld met een rap of folders van oud papier. Ook organiseerde de klas een energieloze, vegetarische picknick buiten, zodat de lichten en digiborden in school uit konden. Deze leerlingen winnen vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin ze leren hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.

4_Logo's website Miliebende_V18

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 september 2018 overvalt de Milieubende De basisscholen in Aalsmeer