gemeente Aalsmeer

Groot en praktisch denken

In september werden de achtstegroepers van OBS Samen Een de winnaars van de Aalsmeerse editie van de Milieuheldenwedstrijd. Hierin was extra aandacht voor de vraag: hoe zorg je ervoor dat mensen minder weggooien (vooral op straat), dat ze beter recyclen en zuiniger omgaan met energie? “Jullie denken groot en gaan zelf ook meteen heel praktisch aan de slag”, vond de jury. 

De inzending van Samen Een was 'heel creatief en prachtig verzorgd, met echt geweldige tekeningen', schreef de jury verder in haar rapport. 'Jullie denken groot en gaan zelf ook meteen heel praktisch aan de slag.' Zo gingen de leerlingen uit eigen beweging plastic vissen in de Amsterdamse grachten en wilden ze een Aalsmeerse variant hierop organiseren op de Westeinder Plassen. De stichting Natuur- Milieu Educatie (NME) en de gemeente hielpen de klas als beloning om dit echt te realiseren.

Wethouder Wilma Alink-Scheltema reikte deze prijs uit, samen met juryleden Yvette Koehler van Garby Aalsmeer en Sander van Voorn van Greenport Aalsmeer.

De tweede prijs ging naar groep 8B van de Jozefschool voor hun bonte verzameling ideeën en plannen, van een rap tot een ‘vegagantisch’ kookboek met lekkere recepten. De leerlingen kregen een workshop aangeboden waarin ze leren om een vlog te maken.
Groep 8A van de Jozefschool won de derde prijs met hun creatieve inzending met een focus op bewustwording. Deze leerlingen wonnen vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin je leert hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.

4_Logo's website Miliebende_V18

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 september 2018 overvalt de Milieubende De basisscholen in Aalsmeer