Amstelveen

Gemeente Amstelveen

Milieuhelden van Amstelveen gaan plastic vissen

De leerlingen van groep 7A van De Horizon zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd 2018 in de gemeente Amstelveen. “Jullie kwamen met een verzameling ideeën waar je blij van wordt: praktische plannen met een positieve insteek”, oordeelde de jury in haar rapport. Als prijs gaan de leerlingen plastic vissen in Amsterdam. 

Wethouder Frank Berkhout maakte vanochtend, in een van ingehouden opwinding knetterende raadszaal de eerste, tweede en derde prijzen bekend aan de drie klassen die de finale van de Milieuheldenwedstrijd hadden bereikt. Ook jurylid Jacqueline Quarles van Ufford en Sytske Romijn van NME Amstelveen waren aanwezig bij de prijsuitreiking in het gemeentehuis van Amstelveen. 

De zevendegroepers van De Horizon bedachten onder meer het Frisse Neus project, waarbij de bovenbouwklassen twee keer per week een paar minuten naar buiten gingen om zwerfafval op te ruimen en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Een prima project, vond de jury. Niet alleen voor tijdens de wedstrijd, maar om vol te houden; en niet alleen voor De Horizon,
maar voor álle scholen. 

De tweede prijs gaat naar groep 8 van Kindercampus King, voor hun combinatie van technologische uitvindingen voor de toekomst en praktische oplossingen voor nu. In hun inzending staan plannen voor een hele reeks afvalrobots en een ingenieuze afvalmachine, maar ook voor kinderschoonmakers die langs de deuren gaan om plastic op te halen en weg te brengen om te recyclen. Deze klas krijgt een LEGO programmeringsworkshop aangeboden, waarin ze hun ideeën tot leven kunnen brengen. Groep 8 van de Brede School Omnibus wint de derde prijs met hun creatieve inzending, met een afvalbak die ‘Heal the World’ zingt als je er iets in gooit of een gerecyclede klok die aangeeft dat het 2 voor 12 is, tijd om met z’n allen iets te dóen. Deze leerlingen winnen vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin ze leren hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.

 

5_Logo's website Miliebende_V19

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van dinsdag11september tot en met woensdag 3 oktober 2018 overvalt de Milieubende
elf klassen van zeven basisscholen in de gemeenten Amstelveen.