gemeente Amstelveen

plastic vissen als hoofdprijs

In de gemeente Amstelveen werden de leerlingen van groep 7A van De Horizon  aangewezen als de winnaars van de Milieubende-wedstrijd. “Jullie kwamen met een verzameling ideeën waar je blij van wordt: praktische plannen met een positieve insteek”, schreef de kundige jury in haar rapport. 

Wethouder Frank Berkhout maakte eind oktober in de raadszaal van het gemeentehuis van Amstelveen de eerste, tweede en derde prijzen bekend aan de finalisten. Ook jurylid Jacqueline Quarles van Ufford en Sytske Romijn van NME Amstelveen waren aanwezig bij de prijsuitreiking

De zevendegroepers van De Horizon bedachten onder meer het Frisse Neus project, waarbij de bovenbouwklassen twee keer per week een paar minuten naar buiten gaan om zwerfafval op te ruimen en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Een prima project, vond de jury. Niet alleen voor tijdens de wedstrijd, maar om vol te houden; en niet alleen voor De Horizon,
maar voor álle scholen. Als beloning mocht de hele klas een middagje Oud-Hollandsch Plastic Visschen. Oftewel: vanaf een bootje zwerfafval uit het water vissen.  

De tweede prijs ging naar groep 8 van Kindercampus King, voor hun combinatie van technologische uitvindingen voor de toekomst en praktische oplossingen voor nu. Deze klas kreeg een LEGO programmeringsworkshop. Groep 8 van de Brede School Omnibus won de derde prijs: vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin je leert hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.

 

5_Logo's website Miliebende_V19

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van dinsdag11september tot en met woensdag 3 oktober 2018 overvalt de Milieubende
elf klassen van zeven basisscholen in de gemeenten Amstelveen.