Amsterdam
 aardgasvrij

Amsterdamse milieuhelden douchen korter

De leerlingen van groep 7 van De Botteloef zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in de gemeente Amsterdam. “Deze klas heeft veel tijd en aandacht in het project gestoken en ze hebben goed samengewerkt. Het enthousiasme spat ervan af.”, oordeelde de jury in haar rapport. Als prijs krijgen alle leerlingen een WakaWaka powerbank
en (zak)lamp op zonne-energie.

Wethouder Marieke van Doorninck maakte vanochtend, in een van ingehouden opwinding knetterende Burgerzaal de eerste prijs bekend aan de drie klassen die de finale van de Milieuheldenwedstrijd hadden bereikt. Ook jurylid Saskia Groenewoud van het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Noord was aanwezig bij de prijsuitreiking in het Stadsdeelhuis Amsterdam Noord.

De drie finalisten mochten  hun inzending, een Milieuhelden boek vol plannen en concrete acties, vanmorgen persoonlijk voor de jury presenteren en toelichten. Daarbij waren alle klassen aan elkaar gewaagd: ook groep 1BB van De Biënkorf en groep 7/8 van De Bonkelaar hadden mooi werk ingeleverd en gaven een goede presentatie. Dat de keuze voor de eerste prijs uiteindelijk toch op De Botteloef  viel, had volgens de jury vooral te maken met het feit dat er ook meteen een concrete milieuactie is bedacht die de leerlingen en hun gezinnen thuis uitvoeren: korter douchen.

Alle drie de klassen  kregen ook een ereprijs toegekend: komend voorjaar gaan ze met de Plastic Whale Foundation plastic vissen in Amsterdam.

 

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober 2018 overviel de Milieubende
29 klassen verspreid over 14 basisscholen in de gemeente Amsterdam.