Amsterdam
 aardgasvrij

Amsterdamse milieuhelden douchen korter

In Amsterdam deden maar liefst 29 klassen mee, van 14 verschillende basisscholen. Drie van hen bereikten de finale. Zij mochten in november hun inzending, een Milieuheldenboek vol plannen en concrete acties, persoonlijk aan de jury presenteren en toelichten. Ze waren daarbij behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Wethouder Marieke van Doorninck reikte, samen met Saskia Groenewoud van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Noord, de prijzen uit aan de drie finalisten, die alle drie lekker bezig waren, met enthousiaste presentaties.

De leerlingen van groep 7 van De Botteloef waren de uiteindelijke  winnaar. “Deze klas heeft veel tijd en aandacht in het project gestoken en ze hebben goed samengewerkt. Het enthousiasme spat ervan af”, vond de jury. Als prijs krijgen de leerlingen een WakaWaka powerbank en (zak)lamp op zonne-energie.

Ook groep 1BB van De Biënkorf en groep 7/8 van De Bonkelaar deden het hartstikke goed. Dat de keuze toch op De Botteloef  viel, kwam volgens de jury vooral doordat zij ook een concrete milieuactie hadden bedacht die de leerlingen en hun ouders, broers en zussen thuis konden uitvoeren: korter douchen.

Alle drie de klassen  kregen ook een ereprijs: plastic vissen in Amsterdam met de Plastic Whale Foundation.

 

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober 2018 overviel de Milieubende
29 klassen verspreid over 14 basisscholen in de gemeente Amsterdam.