NME Beverwijk en Heemskerk

Gevarieerd en vrolijk

In Beverwijk en Heemskerk gingen leerlingen na ons bezoek de straat op om mensen te belonen voor duurzaam gedrag. Ze zamelden flessen in, ruimden zwerfvuil op en gaven presentaties aan leerlingen uit andere klassen. Ze schreven een vegetarisch kookboek, knutselden met afvalmateriaal en bedachten slogans… eigenlijk te veel om op te noemen.

In april reikte de jury in het Kunstencentrum in Beverwijk prijzen uit aan de drie winnaars. OBBS Tweespan won de eerste prijs: een theaterworkshop met Iris Stam. "Deze vrolijke groep heeft, naast ontzettend veel doe-dingen, goed nagedacht over het milieu en wat daar allemaal mee aan de hand is", stond er in het juryrapport. "De leerlingen hebben krantenberichten verzameld, een klimaatneutraal klassenuitje bedacht en zelfs brieven geschreven naar de gemeente met de vraag om bakken te mogen lenen voor afvalscheiding."

De tweede prijs ging naar groep 8 van De Wilgeroos voor de zeven verschillende acties die de klas had bedacht en uitgevoerd. Een voorbeeld: positieve briefjes uitdelen aan fietsers om hun te laten weten dat ze goed bezig zijn.  De klas won drie bijzondere kunstwerken, gemaakt van weggegooide en aangespoelde slippers in Kenia.

Groep 7B van de Anne Frank School won de derde prijs. De klas verzon fantastische slogans als ‘Leef groen, leef puur. Handen af van de natuur’ en ‘Wees geen milieuhater, wees zuinig met water’. Hun prijs: een oplader op zonne-energie.

LOGO-2
13_Logo's website Miliebende_V110
12_Logo's website Miliebende_V112

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Scholen

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 maart 2018 overviel de Milieubende negen klassen van zes basisscholen in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk.