WakaWaka foundation
& ASN bank

Klimaathelden winnen WakaWaka powerbank
op zonne-energie

De leerlingen van groep 8 van de Utrechtse Schoolvereniging zijn op de eerste plaats geëindigd van de landelijke Milieubende-wedstrijd. “De aanpak van jullie klas is heel creatief, met veel eigentijdse ideeën. Vanochtend hebben we dat opnieuw mogen ervaren bij jullie presentatie met toneelspel en raps. Daarnaast vinden we het mooi om te zien hoe de hele klas aan de inzending voor de wedstrijd heeft gewerkt, het is echt een project van jullie allemaal”, oordeelde de jury. Als prijs krijgen de leerlingen een WakaWaka powerbank op zonne-energie!

Art-Jan de Vries, acteur bij de Milieubende en presentator van deze ochtend, maakte vanochtend, in een van ingehouden opwinding knetterende zaal de eerste prijs bekend aan de drie klassen die de finale van de Klimaatheldenwedstrijd hadden bereikt.

De jury was unaniem enthousiast over de inzendingen van de nieuwe Klimaathelden. Drie klassen waren uitgenodigd voor de finale in het windmolen experience centrum 11 Beaufort in Nagele: groep 8 van de Utrechtse Schoolvereniging, groep 7/8 van De Rank uit Alkmaar en groep 7/8 van De Schakel uit Eindhoven.

WakaWaka Foundation

WakaWaka is een sociale onderneming, dat betekent dat wij, naast winst maken, ook iets goeds willen doen voor de wereld. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te voorzien van een duurzame bron van energie. Dat doen we door zaklampen en powerbanks (batterijen die je kunt gebruiken om je mobiel op te laden) op zonne-energie te verkopen. Voor elk verkocht product zorgen we dat iemand in nood ook toegang krijgt tot veilig licht en stroom, dat is heel belangrijk, want bijna 2 miljoen mensen hebben dat niet en gebruiken kaarsen en gevaarlijke kerosine lampen. Die zijn erg vervuilend, slecht voor de gezondheid en er is een grote kans op brand en brandwonden. WakaWaka wil deze mensen helpen door ze toegang geven tot de eindeloze kracht van de zon. We vinden het ook belangrijk om mensen te vertellen over de voordelen van zonne-energie, daarvoor werken wij graag met jullie samen!

WAAR ONZE WAKAWAKA'S LEVENS VERBETEREN

Bekijk hier de landen en projecten waar WakaWaka's zonne-energie
toegankelijk maken voor families zonder elektriciteit.

ASN Bank

ASN Bank investeert jouw geld niet in kolen, olie of gas. Maar juist in duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie. En in bedrijven en overheden die vooroplopen als het gaat om klimaat. Daardoor veroorzaakt geld op je ASN-spaarrekening 71% minder CO2-uitstoot dan bij een gemiddelde Nederlandse bank. Met €1.000 is dat per jaar net zoveel als 195 kilometer autorijden. Of 125 stokjes varkenssaté. Maar ook net zoveel CO2 als 11 bomen per jaar opslurpen. Wist je dat... ASN-spaarders samen jaarlijks 382 miljoen kilo CO2 besparen, vergeleken met spaarders bij een gemiddelde Nederlandse bank? Dat staat gelijk aan jaarlijks 2.112 miljoen kilometer autorijden, 54 miljoen kilo varkensvlees of 121 miljoen bomen een jaar laten groeien.

Bron: Klimaatbenchmark ASN Bank

HET KLEINE HANDBOEK VOOR GROTE DADEN

Een super handig boekje voor de leerlingen, voor tips en inspiratie!

Deze scholen doen mee!

In het najaar van 2018 overviel de Milieubende zeven klassen van vijf basisscholen in de gemeenten Nijmegen, Eindhoven en Den Haag. In het voorjaar van 2019 overvalt de Milieubende Heereveen, Rotterdam, Groningen, Haarlem, Utrecht en Alkmaar!